VAZHDOJNË HETIMET PËR VDEKJEN E MARADONES!

Shpërndaje

Prokurorët që hetojnë vdekjen e Diego Maradona thonë se mungesa e mbikëqyrjes adekuate mjekësore të siguruar pas operacionit për një hematomë subdurale ishte “absolutisht neglizhencë”, i tha një hetues gjyqësor i përfshirë në këtë rast të hënën agjencisë zyrtare të lajmeve Telam të vendit. Më 3 nëntor, Dr. Leopoldo Luque kreu operacionin e suksesshëm të Maradonës për atë që zakonisht njihet si një mpiksje gjaku në tru. Ai më pas u lëshua nga spitali më 11 nëntor.


Hetuesi tha se po punohet për të përcaktuar nëse kishte “keqpërdorim, neglizhencë apo papërvojë mjekësore që mund të përbënte vrasje pa dashje”. Hetuesi i tha Telamit: “Ajo që kemi parë është se sjellja “mjekësore” ishte absolutisht neglizhuese. Ishte një kujdes i plotë në shtëpi dhe jo në spital siç duhej të ishte.


Nëse vërtetohet përmes gjetjeve të raportit mjekësor, mendimeve të ekspertëve dhe dëshmive të dëshmitarëve se kishte ndonjë lloj keqpërdorimi, Leopoldo Luque do të thirret për t’u marrë në pyetje.”Luque, i cili nuk është akuzuar zyrtarisht në hetim, thotë se ai bëri gjithçka që mundi për mikun e tij Maradona.

Unë jam një kirurg neurokirurg. Unë mora përgjegjësinë për operacionin tim; me një ekip të madh. Unë u kujdesa për Diego aq sa munda,” tha Luque të Dielën.

Unë nuk isha mbikëqyrësi i kujdesit të supozuar “mjekësor” në shtëpi. Si mund ta detyroja shtrimin në spital të dikujt që nuk dëshiron as një ndihmës të shëndetit në shtëpi.”

Luque nuk është i vetmi mjek që po hetohet nga hetuesit. Të Dielën, policia argjentinase kontrolloi shtëpinë dhe zyrën e Luque si pjesë e hetimit në vazhdim, ku kapën dokumente dhe celularë.Më herët të hënën dhe pa një kërkesë të mëparshme nga autoritetet, Luque u paraqit në Prokurorinë në provincën e Buenos Aires për të dëshmuar.Sidoqoftë, deklarata e tij nuk u mor sepse autoritetet janë ende duke punuar në dosjen e hetimit.


Performanca e psikiatres Agustina Cosachov “gjithashtu po vlerësohet, pavarësisht nga fakti që ditën e vdekjes së Maradona, deklarata e saj u mor si dëshmitare pasi kishte qenë e pranishme në shtëpinë” ku Maradona vdiq, sipas Telam duke cituar një hetues.
Maradona vdiq të Mërkurën në moshën 60 vjeç në një shtëpi në qytetin Tigre, Argjentinë.


Shkaku i vdekjes ishte një “edemë akute sekondare e mushkërive për shkak të dështimit kronik të përkeqësuar të zemrës”, ka cituar Ministria Argjentinase e Drejtësisë e pranishme në kohën e autopsisë.
Maradona luftoi me abuzimin me substancat dhe varësinë gjatë një karriere të shkëlqyeshme në fushën e futbollit dhe, sipas Luque, nuk e mirëpriti gjithmonë kujdesin mjekësor.


Shpërndaje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »