Lamborghini njofton planin për një makinë plotësisht elektrike para vitit 2030

Shpërndaje

Prodhuesi italian i super veturave Lamborghini njoftoi të martën se do të nisë një makinë plotësisht elektrike në gjysmën e dytë të dekadës.

Duke paraqitur një program transformimi, Lamborghini, në pronësi të firmës gjermane Volkswagen , paraqiti “një hartë rrugore për dekarbonizimin e modeleve të ardhshme të Lamborghini dhe të faqes Sant’Agata Bolognese”, selinë e saj të fabrikës në Itali.

Ai tha se 10 vitet e ardhshme do të shohin ndërmarrjen në tranzicion në prodhimin e modeleve hibride para se të lëshojë një makinë plotësisht elektrike në gjysmën e fundit të viteve 2020.

“Plani i elektrifikimit të Lamborghini është një kurs i sapo-komplotuar, i nevojshëm në kontekstin e një bote që ndryshon rrënjësisht, ku ne duam të japim kontributin tonë duke vazhduar të zvogëlojmë ndikimin në mjedis përmes projekteve konkrete,” tha Presidenti dhe CEO i Automobili Lamborghini Stephan Winkelmann në një deklaratë e martë.

“Përgjigja jonë është një plan me një qasje 360 ​​gradë, që përfshin produktet tona dhe vendndodhjen tonë Sant’Agata Bolognese, duke na çuar drejt një të ardhme më të qëndrueshme duke qëndruar gjithmonë besnikë ndaj ADN-së tonë.”

Udhërrëfyesi i Lamborghini-t përbëhet nga tre faza; e para prej të cilave, për 2021 dhe 2022, e sheh kompaninë të mbetet e përqendruar në modelet e motorëve me djegie me dy makina të reja në modelin V12 që do të shpallet këtë vit.

Faza e dytë do të pasqyrojnë një “tranzicion hibride” që do të mbahet në fund të 2024. “Në 2023 Lamborghini do të nisë makinën e parë të prodhimit seri hibrid, dhe deri në fund të 2024 varg të tërë do të jetë i elektrizuar,” tha kompania .

“Performanca dhe përvoja autentike e vozitjes Lamborghini do të mbetet në qendër të vëmendjes së inxhinierëve dhe teknikëve të kompanisë në zhvillimin e teknologjive të reja dhe aplikimi i materialeve të lehta me fibra karboni do të jetë thelbësor në kompensimin e peshës për shkak të elektrizimit. Synimi i brendshëm i kompanisë për këtë fazë është për të zvogëluar emetimet e CO 2 të produkteve me 50% në fillim të vitit 2025, “shtoi ai.

Tranzicioni hibrid do të përfshinte atë që ai e quajti “investim të paparë” me më shumë se 1.5 miliardë euro (1.83 miliardë dollarë) të alokuara për katër vjet, investimi më i madh në historinë e Lamborghini dhe një që ajo tha se do të ndodhte gjatë “një periudhe të transformimit të thellë që është duke ndikuar në të gjithë industrinë e automobilave “.

Një makinë Lamborghini Urus është në shfaqje gjatë Ekspozitës Ndërkombëtare të Automjeteve në Pekin 2020 (Auto China 2020) në Qendrën Ndërkombëtare të Ekspozitës të Kinës në 1 Tetor 2020 në Pekin, Kinë.

Faza e tij e tretë dhe e fundit do të shohë që prodhuesi i makinave të lançojë Lamborghini-n e tij të parë plotësisht elektrik në gjysmën e dytë të dekadës.

“Pjesa e dytë e dekadës do t’i kushtohet automjeteve elektrike të plota”, tha kompania, me inovacionin teknologjik në këtë fazë “të orientuar drejt sigurimit të performancës së jashtëzakonshme dhe pozicionimit të produktit të ri në krye të segmentit të saj.”

Plani për një model plotësisht elektrik duket se është pak mbrapa udhërrëfyesit rival Ferrari. Kryetari i Ferrari John Elkann ka deklaruar se prodhuesi i tij i super veturave italiane do të zbulojë automjetin e tij të parë elektrik me bateri në 2025.

Burimi: cnbc.com


Shpërndaje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »