Klubet e futbollit në Belgjikë votojnë për bashkimin me ligën Hollandeze!

Shpërndaje

Klubet kryesore të futbollit të Belgjikës kanë mbështetur një propozim për të bashkuar kampionatin e tyre me Hollandën. Pro League League e Belgjikës ka njoftuar se asambleja e saj e përgjithshme votoi unanimisht në favor të një “marrëveshje në parim” për një “BeNeLeague” të mundshme ndërkufitare. Asambleja  tha në një deklaratë të martën se lëvizja kishte të bënte me “drejtimin” e futbollit profesionist në Belgjikë.

Kjo ambicie bazohet si në respektimin e aspiratave sportive të klubeve të mëdha ashtu edhe në nevojën për stabilitet ekonomik të klubeve të tjerë profesionistë,” tha ajo.

25 klubet janë unanim në dëshirën e tyre për t’i dhënë Beneleague një shans të drejtë.”

Vitin e kaluar, Bel League Pro League ishte gara e parë e madhe evropiane që u anulua për shkak të pandemisë COVID-19. Detajet dhe formati i një kampionati ndërkufitar me Hollandën janë diskutuar për muaj me radhë por asnjë propozim zyrtar nuk është zbuluar ende.

Projekti ka ngritur shqetësime në mesin e grupeve të mbështetësve të futbollit, të cilët kanë frikë se BeNeLeague do të favorizonte vetëm klubet më të mëdha në vend, të tilla si kampionët aktual Club Brugge, Anderlecht dhe Standard Liège. Menaxhmenti i Pro League ka thënë se ata tani do të luajnë “një rol aktiv” në projekt për të siguruar përfitimin e të gjitha skuadrave, edhe nëse nuk marrin pjesë.

BeNeleague duhet të shkojë paralelisht me garantimin e stabilitetit ekonomik për klubet e tjera profesionale përmes krijimit të një kampionati kombëtar të divizionit të parë bazuar në licencimin e qëndrueshëm dhe rregullat e konkurrencës,” shtoi liga.

Projekti gjithashtu nënkupton që ekipet e të rinjve të klubeve profesionale mund të zhvillohen shpejt në seritë kombëtare amatore.”

Vitin e kaluar, Deloitte llogariti që një bashkim mund të gjeneronte deri në 400 milion € në vit në tregtinë dhe marrëveshjet për të drejtat televizive, sipas mediave belge.


Shpërndaje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »